tirsdag 20. april 2010

liberalist

VIS DIN NABO AT DU TAR ANSVAR FOR FRAMTIDEN TIL DINE BARN;
70% av de som bygger hus er strebere som kun er ute etter luksus som kan sees i ens hus.
Hvor mye strøm husene bruker gir en blaffen i.
Det er viktig å vise naboen hvor stor, suksessfull og rik en er med å omgi meg med luksus. (komfort, trivsel, innemiljø etc. driter en i)

Se siste reklame fra BMW, - den lister opp alt som de har gjort for å få sine gamle bensinslukere med forbruk av mange liter bensin per mil, ned til 0,29 liter i dag.
Og det er gøy, det gir livsglede etc. sies det i reklamen.

Slik en tankegang må også komme når det gjelder hjemmet, der en bor, i sitt hus

I dag koster 1kWh ca 1,00krone - for 40 år siden kostet den 0,20krone. Kanskje vil strømprisen i løpet av neste 10 år stige til 3,00krone, samme pris som i dag er i Tyskland.
Du har i dag en årsregning på 30.000kroner i strøm i dag, over natta, kan du straks få en 3dobling til 90.000kroner. Toler ditt familiebudsjett det?
Dette er grunnen til at mellom-Europa i snart 20 år nå har bygd passivhus og PLUSSHUS, fordi de har denne prisen per kilowatttime.

Bygger vi PLUSSHUS, så behvøer vi ikke å bygge ut mer våre fossefall heller.
Ja det er stor gevinst på svært mange plan ved å slutte å bruke elektrisk energi til alle hus i landet vårt. Vi har muligheten, vår framtid er her allerede nå, om våre politikere vil stramme inn og ta en aktiv føring for å nå et slikt mål.
Og når bil-industrien gjør slike enorme bestrebeler, og det er der IN å gjøre det, så hvorfor skal ikke norsk boligpolitikk gjøre det samme?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar